Καρασμάνης: Πρέπει να στηριχθούμε στον πρωτογενή τομέα και να αγκαλιάσουμε τον κόσμο της υπαίθρου

10-06-2014, 20:18
Καρασμάνης: Πρέπει να στηριχθούμε στον πρωτογενή τομέα και να αγκαλιάσουμε τον κόσμο της υπαίθρου

Σε ιδιαίτερα καλό κλίμα ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τον απερχόμενο υπουργό Αθανάσιο Τσαυτάρη εμφανώς συγκινημένο, να καλωσορίζει τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου ευχόμενος καλή επιτυχία στο έργο τους.

 

Χαρακτήρισε ως μια μεγάλη εμπειρία στη ζωή του την θητεία του στο Αγροτικής Ανάπτυξης, τονίζοντας ότι το πιο σημαντικό έργο που έγινε όλο αυτό το διάστημα ήταν η ανάδειξη του πρωτογενούς τομέα ως πυλώνα ανάπτυξης της οικονομίας. Ο κ. Τσαυτάρης ευχαρίστησε για τη συνεργασία τους, τους γενικούς γραμματείς, τα στελέχη, τους εργαζόμενους του υπουργείου, τους επικεφαλής των εποπτευομένων οργανισμών και φυσικά τον απερχόμενο αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Θ. Λεονταρίδη, ο οποίος μετακινείται στο υπουργείο Εσωτερικών.

 

Ως έναν από τους ισχυρότερους πυλώνες για την ανάπτυξη και τη συνοχή, χαρακτήρισε τον πρωτογενή τομέα ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης, τονίζοντας ότι «μπορούμε και πρέπει να στηριχθούμε στον πρωτογενή τομέα και να αγκαλιάσουμε τον κόσμο της υπαίθρου». Στόχος είναι, πρόσθεσε, να επικεντρωθούν οι προσπάθειες όχι μόνο στην ενίσχυση της παραγωγικής διαδικασίας αλλά και στη διασύνδεσή της με την αγορά, αναδεικνύοντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. «Οι πόρτες θα είναι ανοιχτές σε όλους όσοι θέλουν να συμβάλουν στην προσπάθεια ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα», υπογράμμισε. Ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό που τον τίμησε με την επιλογή του και ευχήθηκε στον κ. Τσαυτάρη καλή και γόνιμη συνέχεια στον πανεπιστημιακό χώρο.

 

Η προοπτική που διαγράφεται στον πρωτογενή τομέα είναι προς όφελος του αγροκτηνοτροφικού κόσμου, δήλωσε από την πλευρά του ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός Θ. Λεονταρίδης, υπογραμμίζοντας την εμπειρία και την επαφή με τον αγροτικό κόσμο της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.

 

Μια ολόκληρη κοινωνία προσβλέπει στον πρωτογενή τομέα και έχουμε υποχρέωση να αξιοποιήσουμε τη συγκυρία, υπογράμμισε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος, σημειώνοντας πως οι εντολές του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης είναι σαφείς και «είναι για μας ευαγγέλιο». Ο κ. Κουκουλόπουλος εξέφρασε τη διαχρονική του πίστη στην αρχή της συνέχειας, χαρακτηρίζοντας ξεχωριστό το έργο που έχει γίνει στο υπουργείου από τους κ.κ. Τσαυτάρη, Χαρακόπουλο και Λεονταρίδη. Δεν παρέλειψε , δε, να σημειώσει ότι οι κοινωνικοί εταίροι θα βρίσκουν πάντα την πόρτα του υπουργείου ανοιχτή.

 

Να σημειωθεί ότι ο κ. Τσαυτάρης προτίθεται να συνοδεύσει τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου στη προσεχή σύνοδο υπουργών Γεωργίας στις Βρυξέλες, όπου θα λάβουν χώρα ιδιαίτερα σημαντικές διαβουλεύσεις αναφορικά με τους εθνικούς φακέλους εφαρμογής της νέας ΚΑΠ.

Θέματα της ίδιας ενότητας
11.11.2019 13:13

ΕΤΕπ: 200 εκατ. στους αγρότες για εκσυγχρονισμό της παραγωγής τους
Πακέτο χρηματοδότησης με κατεύθυνση τον αγροτικό τομέα, το οποίο θα ξεκινά από τα 170 εκατ. ευρώ με προοπτική να ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ,...

11.11.2019 13:10

«Ανοίγει» η κινεζική αγορά για ελληνικά αγροδιατροφικά προϊόντα
Δεκαέξι συμφωνίες που προσελκύουν κεφάλαια από την Κίνα, δρομολογούν έναν νέο κύκλο έργων αναβάθμισης του λιμανιού του Πειραιά από την...

11.11.2019 12:26

ΡΑΕ: Επιτυχία 100% στην υλοποίηση 83 έργων φωτοβολταϊκών
Κατασκευάστηκαν και συνδέθηκαν με το δίκτυο εντός χρονοδιαγράμματος το σύνολο των φωτοβολταϊκών σταθμών που επελέγησαν στο πλαίσιο...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<