Συνεργασία της εταιρείας Κορρές με αγροτικούς συνεταιρισμούς

28-04-2014, 14:04
Συνεργασία της εταιρείας Κορρές με αγροτικούς συνεταιρισμούς

Τον εξαγωγικό της προσανατολισμό ενισχύει η εισηγμένη εταιρεία Κορρές μέσα από δυναμικές συνεργασίες με αγροτικούς συνεταιρισμούς δημιουργώντας νέες καλλυντικές σειρές προϊόντων.

 

Η εταιρεία Κορρές σε συνεργασία με το Eργαστήριο Bιολογικής Γεωργίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών εντόπισε τις καταλληλότερες περιοχές για τη βιολογική καλλιέργεια επιλεγμένων βοτάνων που διακρίθηκαν βάσει της μοναδικότητας της δράσης τους. Στη διαδικασία αυτή ελήφθησαν υπόψη πολλαπλές παράμετροι, όπως κλιματολογικές συνθήκες, εδαφολογικές απαιτήσεις, τεχνικές πολλαπλασιασμού, αποδόσεις, αλλά και κοινωνικά κριτήρια, όπως το επίπεδο ανεργίας.

 

Στις επιλεγμένες περιοχές η Κορρές συνεργάζεται, υπό όρους συμβολαιακής γεωργίας, με τοπικούς παραγωγούς/βιοκαλλιεργητές, αγροτικούς συνεταιρισμούς, εκπαιδευτικά και κοινωνικά ιδρύματα, παρέχοντας εκπαίδευση και τεχνική υποστήριξη όπου απαιτείται.

 

Παραδείγματα συμπράξεων σε αυτό το πλαίσιο είναι με τον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αρωματικών Φυτών Αγρινίου, την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, τις Αγροτικές Φυλακές Αγιάς, κ.α. Η επεξεργασία των φυτικών υλών, που προκύπτουν από αυτές τις συνεργασίες, γίνεται στη μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα, περιβαλλοντικά φιλική Μονάδα Εκχυλίσεως στις εγκαταστάσεις Κορρές.

 

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία προχώρησε σε λανσάρισμα νέων προϊόντων που βασίζονται στη ποικιλία σταφυλιού, Ασύρτικο Σαντορίνης ως αποτέλεσμα της συνεργασίας της με την Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων.

 

Οι εξαγωγές των νέων προϊόντων στις διεθνείς αγορές, μεταξύ των οποίων Αμερική, Ρωσία, Γερμανία, Γαλλία, Φινλανδία, Σιγκαπούρη, Ιαπωνία, Αυστραλία, αναμένεται να συμβάλει στη διάδοση της μοναδικότητας της ελληνικής φύσης, και ειδικότερα της Σαντορίνης, με όχημα τα φυσικά, ποιοτικά, με κλινικά ελεγμένη αποτελεσματικότητα και χαρακτηριστικού design προϊόντα Κορρές.
Η νέα σειρά προϊόντων εκτιμάται ότι θα ενισχύσει περαιτέρω το μερίδιο της Κορρές σε μία προϊοντική κατηγορία του χαρτοφυλακίου της που το 2013 κατέγραψε σημαντική αυξητική πορεία, σημειώνοντας πέντε φορές μεγαλύτερο ποσοστό ανάπτυξης συγκριτικά με την πορεία της συνολικής αγοράς προϊόντων σώματος στο κανάλι του φαρμακείου (2013, πωλήσεις σε αξίες σύμφωνα με στοιχεία της IMS Hellas).

 

Η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων ιδρύθηκε το 1947, προκειμένου να προστατευτούν τα οικονομικά συμφέροντα των παραγωγών αγροτικών προϊόντων της Σαντορίνης. Είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός οίνων στο νησί και αριθμεί σήμερα εγγεγραμμένα μέλη το 100% των παραγωγών, εκ των οποίων τα 1.300 μέλη είναι ενεργά. Η κατασκευή νέου οινοποιείου το 1992 και η επένδυση σε εξοπλισμό και εξειδικευμένο επιστημονικό ανθρώπινο δυναμικό συντέλεσαν στην ανάπτυξή της και την επιτυχημένη πορεία της Ένωσης εντός και εκτός Ελλάδας.

Θέματα της ίδιας ενότητας
09.19.2016 14:29

Στις 26/9 η ιδρυτική συνέλευση της νέας αμιγούς συνεταιριστικού χαρακτήρα ΠΑΣΕΓΕΣ
Στις 26 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η ιδρυτική συνέλευση της νέας αμιγούς συνεταιριστικού χαρακτήρα ΠΑΣΕΓΕΣ

09.15.2016 15:13

Συνάντηση Μπόλαρη με τον Σύλλογο βουβαλοτρόφων
Με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Βουβαλοτρόφων Κερκίνης συναντήθηκε χθες ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος...

08.24.2016 11:33

Συνάντηση Μπόλαρη, με το Προεδρείο του Α.Σ. Φασολοπαραγωγών Πρεσπών «ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ»
Με το Προεδρείο και τους επιστημονικούς συνεργάτες του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εθνικού Δρυμού Πρεσπών «Πελεκάνος», συναντήθηκε ο...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<