Ένας ΠΑΟΚτζής… ζάχαρη

21-12-2012, 18:54
 Ένας ΠΑΟΚτζής… ζάχαρη

Όσο δυναμικά μπήκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στον ΠΑΟΚ ο κ. Ιβάν Σαββίδης, άλλο τόσο δυναμικά επιχειρεί να επεκταθεί και σε άλλες δραστηριότητες και μάλιστα στον πολύπαθο πρωτογενή τομέα.

 

Μεταξύ σέντρας… και γκολ ο κ. Σαββίδης στη συνέντευξή του, βρήκε την ευκαιρία να αποκαλύψει και τις βαθύτερες σκέψεις του για την ελληνική οικονομία, εστιάζοντας στη ζάχαρη. Κατά τη διάρκεια λοιπόν συνέντευξης ο κ. Σαββίδης δημοσιοποίησε την πρόθεσή του να καταθέσει πρόταση στο διαγωνισμό για την πώληση του 82,33% της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ).

 

Εκτός του κ. Σαββίδη, τουλάχιστον άλλοι επτά είναι υποψήφιοι αγοραστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως προκύπτει από την ολοκλήρωση της διαδικασίας των προσφορών πώλησης του 82,33% που κατέχει η υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας «Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε. Στους διεκδικητές της ΕΒΖ, φέρεται να είναι και η γαλλική Cristal Union.

 

Η επόμενη φάση της διαδικασίας προβλέπει ότι μετά την αξιολόγηση από τον Ειδικό Εκκαθαριστή (με τη βοήθεια του Συμβούλου) των στοιχείων που θα υποβληθούν, οι υποψήφιοι που θα προκριθούν στο επόμενο στάδιο θα ενημερωθούν για τα επόμενα βήματα της διαδικασίας, θα λάβουν πρόσθετη πληροφόρηση για την εταιρεία και θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν σύντομης διάρκειας ειδικό έλεγχο, πριν υποβάλλουν δεσμευτική πρόσφορα.

 

Για την ιστορία, πάντως, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι και στον πρώτο διαγωνισμό, ο οποίος εν τέλει απέβη άγονος, το ενδιαφέρον ήταν έντονο και είχε συγκεντρώσει στην πρώτη φάση του γνωστά ονόματα του διεθνούς και ελληνικού επιχειρείν.

 

Ο ομογενής που θέλει να στηρίξει την Ελλάδα

 

Ο νέος μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, εκτός της ζάχαρης, γνωστοποίησε ότι παρακολουθεί και τις εξελίξεις για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τις μελλοντικές κινήσεις του στον τομέα της ελληνικής αγοράς ενέργειας.

 

Ο ομογενής επιχειρηματίας είναι ιδιοκτήτης του ομίλου επιχειρήσεων Agrocom, στον έλεγχο του οποίου βρίσκεται η Donskoy Tabak, η μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία της Ρωσίας. Διετέλεσε βουλευτής, για δύο θητείες, στη ρωσική Δούμα, είναι ένθερμος υποστηρικτής του Βλαντιμίρ Πούτιν και υπήρξε πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ροστόφ.

 

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι βρίσκεται σε προκαταρκτικές συζητήσεις με Ρώσους επιχειρηματίες, που συνολικά διαθέτουν κεφάλαια ύψους 500 δισ. ευρώ, για να έρθουν στην Ελλάδα και να επενδύσουν σημαντικά ποσά. «Οι Ρώσοι θέλουν να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν η ελληνική πολιτεία θέλει αυτή τη στιγμή τα ρωσικά κεφάλαια», τόνισε. Κατά τον κ. Σαββίδη, αν η Ελλάδα πει σε Ρώσους επιχειρηματίες «ότι έχετε ένα χρόνο να κάνετε κάτι στην Ελλάδα», τότε τον Οκτώβριο του 2013 η Ελλάδα θα είναι σε θέση να πει ότι είναι οικονομικά εύρωστη και ανεξάρτητη χώρα.

Θέματα της ίδιας ενότητας
06.17.2014 14:37

Επιστροφή στη φύση με το xorafaki.gr
Λύσεις και απαντήσεις στους ερασιτέχνες - επίδοξους αγρότες δίνει ένα ψηφιακό εργαλείο. Με ένα δείγμα χώματος από το χωράφι τους και...

05.12.2014 11:32

Οι «Δαρνάκων Γεύσεις» ταξιδεύουν στο εξωτερικό
Την ταυτότητά του στους νέους που θέλουν να παραμείνουν στην Ελλάδα και να δημιουργήσουν εδώ, έχει βρει το επιχειρείν του πρωτογενούς...

02.14.2014 14:24

Νέος «καπετάνιος» στο τιμόνι της ΕΑΣ Ρεθύμνης
Τους στόχους του και τις κινήσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του Συνεταιρισμού Ρεθύμνης αναλύει στην «Παραγωγή» ο νέος πρόεδρός της, κ....

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<