(upd2) Ο Λεονταρίδης στη θέση του Χαρακόπουλου-Ορκίστηκε και ο Ταγαράς στο ΥΠΕΚΑ

31-03-2014, 12:12
(upd2) Ο Λεονταρίδης στη θέση του Χαρακόπουλου-Ορκίστηκε και ο Ταγαράς στο ΥΠΕΚΑ

(upd) Ορκίστηκαν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια και παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, οι Θεόφιλος Λεονταρίδης ως αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τριφίμων και Νίκος Ταγαράς ως αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος.

Στην τελετή ορκωμοσίας, στο Προεδρικό Μέγαρο, χοροστάτησε ο επίσκοπος Γαβριήλ.

 

Παράδοση- παραλαβή στο ΥΠΑΑΤ

 
Στην προσπάθεια που καταβλήθηκε τους τελευταίους 22 μήνες για την όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα, αναφέρθηκε ο αρμόδιος υπουργός Αθανάσιος Τσαυτάρης κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής που πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα πριν λίγο στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.


Ο κ. Τσαυτάρης ευχαρίστησε τον απερχόμενο αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμο Χαρακόπουλο, για την πολύτιμη και καθοριστική βοήθειά του στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του πρωτογενούς τομέα και στην υποστήριξη των αιτημάτων των αγροτών.


«Πίστευα και πιστεύω στην αξία της πρωτογενούς παραγωγής και δεδομένων των συνθηκών και των αρμοδιοτήτων που μου δόθηκαν πετύχαμε αρκετά» είπε ο κ. Χαρακόπουλος, προσθέτοντας πως πολλές φορές η πολιτική ηγεσία του υπουργείου στάθηκε απέναντι σε μέτρα που θα είχαν επιπτώσεις στον τομέα. «Η σταθερή στάση μας συνέβαλε καταλυτικά να αλλάξει άρδην η διάταξη για το γάλα προς όφελος του παραγωγικού δυναμικού» είπε ο κ. Χαρακόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Τσαυτάρη για τη συνεργασία και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον νέο αναπληρωτή υπουργό Θεόφιλο Λεονταρίδη.


«Ελπίζω να φανώ χρήσιμος και, σε συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, να πάμε μπροστά τη γεωργία και την κτηνοτροφία» δήλωσε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ευχαριστώντας τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. «Η ευθύνη είναι τεράστια, ιδίως τώρα που μπαίνουμε στη νέα προγραμματική περίοδο. Με τη συνεργασία όμως όλων θα τα καταφέρουμε προς όφελος όλων» τόνισε ο κ. Λεονταρίδης.


Τα βιογραφικά των νέων αναπληρωτών υπουργών


Ο Θ. Λεονταρίδης

Από αγροτική οικογένεια κατάγεται και ο νέος αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο οποίος γεννήθηκε στα Κάτω Πορόια του νομού Σερρών. Είναι πτυχιούχος της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και επαγγελματικά ως πολιτικός μηχανικός δραστηριοποιήθηκε στην ακριτική περιοχή της Σιντικής του νομού Σερρών.

Από το 1990 ως το 1996 υπηρέτησε ως πρόεδρος της κοινότητας Κ. Ποροΐων, ενώ παράλληλα υπήρξε μέλος της ΝΟΔΕ Σερρών, αναλαμβάνοντας τομείς για την τοπική αυτοδιοίκηση. Πρώτη φορά εκλέχτηκε βουλευτής του νομού Σερρών το 1996 και έκτοτε επανεκλέγεται συνεχώς. Στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2000 και του 2009 έρχεται πρώτος στις προτιμήσεις του κόσμου της Νέας Δημοκρατίας.Μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου του 2012 συμμετέχει στις επιτροπές Παραγωγής και Εμπορίου, Οικονομικών Υποθέσεων και στην ειδική επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού της Βουλής.


Ο Ν. Ταγαράς

Ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, βουλευτής Κορινθίας της ΝΔ Νικόλαος Ταγαράς, διατέλεσε νομάρχης Κορινθίας από το 2002 έως το 2010. Παράλληλα, άσκησε τα καθήκοντά του ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πελοπόννησος ΑΕ, αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Ταμείου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τακτικό μέλος της ΕΝΑΕ στις επιτροπές Μεταφορών και Δημοσίων Σχέσεων, εκπρόσωπος της ΕΝΑΕ στο Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας και στην Εθνική Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας. Επίσης, διατέλεσε πρόεδρος στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης, στο Κέντρο Νέων και στο Λυσίππειο Πνευματικό Κέντρο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κορινθίας.

Ο κ. Ταγαράς γεννήθηκε στο Χιλιομόδι 1956. Τελείωσε το δημοτικό και τις τρεις τάξεις του εξατάξιου τότε γυμνασίου και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο πρακτικό Γυμνάσιο Κορίνθου, απ' ότου αποφοίτησε με άριστα. Την ίδια χρονιά πέτυχε στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ από την οποία και αποφοίτησε τον Ιούλιο του 1979. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής του τιμήθηκε επανειλημμένα με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Το ίδιο έτος κατετάγη στην Πολεμική Αεροπορία για τη στρατιωτική του θητεία και απολύθηκε το 1981 με τον βαθμό του έφεδρου ανθυποσμηναγού. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ορίσθηκε επιβλέπων μηχανικός σε πολλά έργα και μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας. Από τότε ασχολείται ως ελεύθερος επαγγελματίας, μελετητής και επιβλέπων μηχανικός σε πολλά έργα.

Υπηρέτησε για χρόνια στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, οκτώ χρόνια ως πρόεδρος της Κοινότητος Χιλιομοδίου (την περίοδο 1987- 1994) και τέσσερα χρόνια ως δήμαρχος Τενέας (1999- 2002).

Τέλος, υπήρξε για τέσσερα χρόνια πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ν. Κορινθίας (1999- 2002), πρόεδρος του Κέντρου Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Πελοποννήσου, αντιπρόεδρος των ΤΕΔΚ Πελοποννήσου, εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στον νομό Κορινθίας και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών.

Ο κ. Ταγαράς είναι παντρεμένος και έχει δύο τέκνα, οι οποίοι εργάζονται ως αρχιτέκτονας και πολιτικός μηχανικός αντίστοιχα.


Θέματα της ίδιας ενότητας
10.14.2022 16:54

Γεωργαντάς: Ψυχή της γης μας η Ελληνίδα αγρότισσα
Το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνίδα αγρότισσα στην πρωτογενή παραγωγή, αλλά και τη προσφορά της στην ελληνική κοινωνία και...

10.14.2022 16:54

Γεωργαντάς: Ψυχή της γης μας η Ελληνίδα αγρότισσα
Το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνίδα αγρότισσα στην πρωτογενή παραγωγή, αλλά και τη προσφορά της στην ελληνική κοινωνία και...

10.14.2022 16:54

Γεωργαντάς: Ψυχή της γης μας η Ελληνίδα αγρότισσα
Το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνίδα αγρότισσα στην πρωτογενή παραγωγή, αλλά και τη προσφορά της στην ελληνική κοινωνία και...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<