Στους ομίλους Libra και The Cycladic Group το 50% της εταιρείας COCO-MAT

13-03-2014, 13:56
Στους ομίλους Libra και The Cycladic Group το 50% της εταιρείας COCO-MAT

Σε νέους μετόχους πέρασε το 50% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας COCO-MAT που δραστηριοποιείται στον χώρο των οικολογικών προϊόντων ύπνου (στρώματα, μαξιλάρια, παπλώματα, ανωστρώματα, κρεβατοστρώματα), λευκών ειδών και επίπλων για σπίτια και ξενοδοχεία.

 

Ειδικότερα, ο Όμιλος Libra, που ανήκει στην οικογένεια Λογοθέτη, με τον επενδυτικό όμιλο The Cycladic Group, ιδιοκτησίας του επιχειρηματία Δημήτρη Γουλανδρή και της οικογενείας του, αποτελούν τους νέους μετόχους της COCO-MAT με ποσοστό 50% ενώ ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της COCO-MAT Μιχάλης Ευμορφίδης, κατέχει το υπόλοιπο 50%.

 

Σημειώνεται ότι βασικοί μέτοχοι της COCO-MAT ήταν οι Μιχάλης και Παύλος Ευμορφίδης με ποσοστό 90% και Νικήτας Μαρκόπουλος με ποσοστό 10%.

 

Από τη μετοχική σύνθεση, αποχώρησαν οι δύο τελευταίοι, αλλά παραμένουν ενεργά μέλη της εταιρείας. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μιχάλης Ευμορφίδης, η COCO-MAT τα τελευταία χρόνια ήταν αποδέκτης επιχειρηματικών προτάσεων συνεργασίας τις οποίες αξιολογούσε.

 

Στη δεδομένη φάση αποφάσισε να συνεργαστεί με τους δύο ομίλους έχοντας ως μοναδικό στόχο την διευκόλυνση της επέκτασης της εταιρείας, μέσω πρόσβασης στο εκτεταμένο δίκτυο της Libra, σε παγκόσμιο επίπεδο. Το επιχειρησιακό πλάνο, στον τομέα της λιανικής, περιλαμβάνει νέα καταστήματα- ναυαρχίδες ιδιοκτησίας COCO-MAT, καθώς και νέα καταστήματα λιανικής πώλησης (franchise).

 

Παράλληλα, η εταιρεία θα αναπτυχθεί και στον τομέα των online πωλήσεων. Αντίστοιχα, στον τομέα της χονδρικής, θα σημειωθεί περαιτέρω ανάπτυξη μέσω στρατηγικών συμφωνιών με αρχιτέκτονες και διακοσμητές εσωτερικών χώρων, διεθνείς ξενοδοχειακούς ομίλους, αεροπορικές εταιρείες και εταιρείες κρουαζιέρας. Ο κ. Ευμορφίδης διευκρίνισε ότι η εταιρεία τα τελευταία τρία χρόνια της οικονομικής κρίσης κατάφερε να διατηρήσει τον τζίρο της, αύξησε τις θέσεις εργασίας κατά 60 άτομα, ενώ δεν έχει καθόλου δανεισμό. Η σχεδιαζόμενη ανάπτυξη της εταιρείας αναμένεται να συμβάλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για εξειδικευμένο προσωπικό στην έδρα της εταιρείας και στα περιφερειακά κέντρα, καθώς και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην παραγωγή, στις εγκαταστάσεις της COCO-MAT στην Ξάνθη.

 

Το εργοστάσιο και η έδρα της εταιρείας, σύμφωνα με τον κ. Ευμορφίδη, ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι στην Ξάνθη επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν σκέψεις για μεταφορά της παραγωγής εκτός Ελλάδος. Εξάλλου, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Ομίλου Libra Εμμανουήλ Ανδρουλάκης ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο όμιλος έχει εμπιστοσύνη στην εταιρεία COCO-MAT και ελπίζει σε μια επιτυχημένη και μακροχρόνια συνεργασία.

 

Επίσης τόνισε ότι πρόκειται για την πρώτη επένδυση του ομίλου στον κλάδο παραγωγής και λιανικού εμπορίου στην Ελλάδα. Ο όμιλος επενδύει ενεργά στη χώρα και κατά τη διάρκεια της οικονομικής ύφεσης, ιδιαίτερα στους κλάδους των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της φιλοξενίας. Το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, έχει γίνει πιο φιλικό στην προσέλκυση και υλοποίηση επενδύσεων. Αναγνώρισε ότι έχουν γίνει πολλές μεταρρυθμίσεις ώστε να διευκολυνθούν ξένοι επενδυτές να υλοποιήσουν επενδύσεις στη χώρα αν και υπάρχει χώρος για περαιτέρω απλούστευση των διαδικασιών. Ο Όμιλος Libra, είναι ένας διεθνής όμιλος επιχειρήσεων που δραστηριοποιείται σε πέντε κύριους τομείς: τη ναυτιλία, την αεροπλοΐα, την διαχείριση και ανάπτυξη ακινήτων, τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αποτελείται από 30 θυγατρικές εταιρείες και διαθέτει παρουσία στη Βόρεια και Λατινική Αμερική, καθώς και σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ασία.

 

Ο Όμιλος The Cycladic Group που έχει τη βάση του στο Λονδίνο, δημιουργεί και επενδύει σε επιχειρήσεις. Ιδρύθηκε το 2002 από τον Δημήτρη Γουλανδρή προκειμένου να αξιοποιήσει κεφάλαια για λογαριασμό της οικογένειάς του και άλλων επενδυτών. Ο Όμιλος έχει επενδύσει σε περισσότερες από 30 επιχειρήσεις και έχει ιδρύσει πέντε νέες επιχειρήσεις σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Ινδία, Αφρική και Λατινική Αμερική. Η COCO-MAT ιδρύθηκε το 1989 και διαθέτει 70 σημεία πώλησης, συμπεριλαμβανομένων 29 σημείων που βρίσκονται εκτός Ελλάδας. Δραστηριοποιείται σε 12 χώρες ενώ στοχεύει σε σημαντική ανάπτυξη της παγκόσμιας παρουσίας της στην επόμενη πενταετία.

Θέματα της ίδιας ενότητας
10.14.2022 16:54

Γεωργαντάς: Ψυχή της γης μας η Ελληνίδα αγρότισσα
Το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνίδα αγρότισσα στην πρωτογενή παραγωγή, αλλά και τη προσφορά της στην ελληνική κοινωνία και...

10.14.2022 16:54

Γεωργαντάς: Ψυχή της γης μας η Ελληνίδα αγρότισσα
Το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνίδα αγρότισσα στην πρωτογενή παραγωγή, αλλά και τη προσφορά της στην ελληνική κοινωνία και...

10.14.2022 16:54

Γεωργαντάς: Ψυχή της γης μας η Ελληνίδα αγρότισσα
Το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνίδα αγρότισσα στην πρωτογενή παραγωγή, αλλά και τη προσφορά της στην ελληνική κοινωνία και...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<