Ηράκλειο: Ημερίδα σύζευξης παραγωγών κρητικών προϊόντων και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων

20-12-2012, 19:38

Το αυξημένο ενδιαφέρον παραγωγών κρητικών προϊόντων και ξενοδόχων της περιοχής του Ηρακλείου για συνεργασία και την προσεχή τουριστική περίοδο καταγράφηκε σε ημερίδα που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και την Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου.

 

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανώλης Αλιφιεράκης κατά την έναρξη των εργασιών της ημερίδας σύζευξης παραγωγών κρητικών προϊόντων και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, αναφέρθηκε στο ρόλο που επιχειρεί να διαδραματίσει το Επιμελητήριο Ηρακλείου ως συντονιστής και αρωγός στην προσπάθεια ποιοτικής διαφοροποίησης του τουριστικού προϊόντος και ταυτόχρονα αξιοποίησης της κρητικής διατροφής.

 

«Μετά τις συναντήσεις παραγωγών και ξενοδόχων που πραγματοποιήθηκαν στο Επιμελητήριο τον περασμένο Μάρτιο, θέλουμε σήμερα να πάμε ένα ακόμη βήμα μπροστά. Θέλουμε να ξεκινήσει η συσπείρωση παραγωγών για τη δημιουργία ομάδων παραγωγών και να μεταφέρουμε σε όλους το μήνυμα πως είναι ανάγκη να συνεργαστούμε όλοι μαζί για να αποκτήσουν τα κρητικά προϊόντα τη δυναμική που τους αξίζει. Το Επιμελητήριο στην προσπάθεια αυτή θα παρέχει την απαραίτητη τεχνογνωσία όποτε και από όποιον ζητηθεί», ανέφερε ο κ. Αλιφιεράκης. Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και Αγροτικής Οικονομίας, Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη, μίλησε για τη συμβολή της αγροτοδιατροφικής σύμπραξης στον τουρισμό και τον αγροτικό τομέα ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου Ανδρέας Μεταξάς, επισήμανε τη δυνατότητα αξιοποίησης της κατανάλωσης κρητικών προϊόντων στα ξενοδοχεία ως εργαλείο marketing.

 

Ο αντιπρόεδρος της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας Νίκος Μυρτάκης τόνισε ότι η Τράπεζα θα συνδράμει από την πλευρά της στη διευκόλυνση πληρωμής των παραγωγών και ο πρόεδρος του Δικτύου Κρητικού Ελαιολάδου και μέλος Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανώλης Φραγκάκης μίλησε για την ανάγκη δημιουργίας μικρών ευέλικτων και δυναμικών ομάδων παραγωγών, οι οποίες μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της γεωργίας και στη σύμπραξη τουριστικού και αγροτικού τομέα. Ακόμη ο πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Γεύσης Αντώνης Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στο επιτυχημένο παράδειγμα ένταξης της κρητικής διατροφής σε All inclusive ξενοδοχείο και ο πρόεδρος του Παραρτήματος Κρήτης του ΓΕΩΤΕΕ Αλέκος Στεφανάκης επισήμανε την αστείρευτη δυναμική της Κρητικής παραγωγής. Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με ανοικτή συζήτηση παραγωγών και ξενοδόχων, στη διάρκεια της οποίας αναλύθηκαν οι προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν για να επιτευχθεί η σύζευξη αγροτικού και ξενοδοχειακού τομέα.

Θέματα της ίδιας ενότητας
11.28.2018 14:44

Προκαταβολές 4 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς από τη Δωδώνη
Η εταιρία ανακοίνωσε ότι έχει εξοφλήσει πλήρως την αξία του εισκομιζόμενου γάλακτος από τους πάνω από 5.500 παραγωγούς με τους οποίους...

11.28.2018 14:26

Στους δρόμους της Καρδίτσας αγρότες και κτηνοτρόφοι
Διαδήλωση κατά των πολιτικών της κυβέρνησης.

11.23.2018 17:14

Καλαμάτα: Στο επίκεντρο της προσοχής οι 2 παραπληγικοί πιλότοι της Handiflight!
Οι Guillaume Feral και Mike Lomberg προσγείωσαν 2 ειδικά τροποποιημένα ελαφρά μονοκινητήρια αεροσκάφη τύπου Flight Design CTLS.

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<