Συζητήσεις για τη μεταφορά των παραγωγικών μονάδων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

10-01-2014, 14:38
Συζητήσεις για τη μεταφορά των παραγωγικών μονάδων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

Την προοπτική μεταφοράς των παραγωγικών της μονάδων σε μια νέα έκταση σχετικά κοντά στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της εξετάζει η Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

 

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρός της στη Θεσσαλονίκη Πάνος Κανέλλης συναντήθηκε σήμερα με τον Δήμαρχο Λαγκαδά Ιωάννη Αναστασιάδη για μια πρώτη συζήτηση.

 

"Ο χώρος που βρισκόμαστε είναι στην περιοχή της Θέρμης, ωστόσο οι δραστηριότητες της σχολής επεκτείνονται ραγδαία. Γενικά οποιαδήποτε ανάμειξη στον αγροδιατροφικό τομέα απαιτεί και επέκταση των εγκαταστάσεων καθώς και μεγαλύτερη και σε βάθος γνώση των θετικών επιστημών. Χρειαζόμαστε νέους χώρους και νέα κτίρια με εκπαιδευτικό ρόλο γι΄ αυτό γίνεται μια προσπάθεια να βρούμε κάποια έκταση για να μεταφερθεί εκεί η παραγωγική μονάδα της σχολής (οι αγελάδες, τα κοτόπουλα, οι γαλοπούλες και ένα μεγάλο μέρος της γεωργικής καλλιέργειας)" σχολιάζει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Κανέλλης.

 

Ο ίδιος επισημαίνει ότι η πρόσβαση στην περιοχή του Λαγκαδά είναι εύκολη καθώς δεν απαιτεί περισσότερα από 15 λεπτά σε χρόνο και σχολιάζει ότι αν τελικά υπάρξει συνεργασία με τον τοπικό δήμο, ο τελευταίος θα επωφεληθεί από την παρουσία των δραστηριοτήτων της σχολής. "Εκτός από την αναμενόμενη άνοδο της αξίας των εκτάσεων, και τη συνολική ανάπτυξη που θα προκύψει, θα μπορέσουμε να προσφέρουμε στους αγρότες της περιοχής ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα αλλά και να προσλαμβάνουμε από εκεί ανθρώπους που θα εργάζονται στις παραγωγικές μας μονάδες" προσθέτει.

 

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Αναστασιάδης, με δεδομένο το γεγονός ότι η αγροτική και γεωργική δραστηριότητα αποτελούν την βάση της οικονομίας για την επαρχία Λαγκαδά, πρότεινε στον κ. Κανέλλη τον προγραμματισμό ενημερωτικών εκδηλώσεων και σεμιναρίων από το επιστημονικό προσωπικό της Γεωργικής Σχολής στον Δήμο, προκειμένου να αποτελέσουν την αρχή μιας εποικοδομητικής συνεργασίας επ' ωφελεία και των δύο πλευρών. Σύμφωνα με τον Κανέλλη, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή εξακολουθεί να εξετάζει και άλλες περιοχές, περιφερειακά της πόλης της Θεσσαλονίκης για τη μεταφορά των παραγωγικών της μονάδων.

Θέματα της ίδιας ενότητας
05.18.2018 14:04

Σέρρες: Εξόφληση 1.200 παραγωγών για παράδοση τεύτλων στην ΕΒΖ
Συνολικά 355 τευτλοπαραγωγοί παραμένουν ανεξόφλητοι από την εταιρία.

05.11.2018 11:57

Εγκρίθηκαν δύο μέτρα ύδρευσης για το δήμο Ωρωπού
Κοντά στα 3 εκατ. ευρώ ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων, όπως αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

05.07.2018 12:42

Προχωράει το έργο οδικής σύνδεσης Ακτίου-Αμβρακίας
Στα 150 εκατ. ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός της εργολαβίας, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<