Δύο υπουργοί… μαλώνανε

16-12-2012, 11:40
Δύο υπουργοί… μαλώνανε

«Πολικές θερμοκρασίες» προκαλούν στο κτίριο της Αχαρνών 2, όπου στεγάζεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι σχέσεις μεταξύ των κ.κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη και Μάξιμου Χαρακόπουλου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο μεταξύ τους «πόλεμος χαρακωμάτων» φουντώνει… καθημερινά, προκαλώντας σοβαρές δυσλειτουργίες στο υπουργείο και, κυρίως, αφήνοντας στον… αέρα επείγοντα θέματα των αγροτών και κτηνοτρόφων της χώρας.

Ο τεχνοκράτης υπουργός και καθηγητής Γενετικής, ο οποίος αποτελεί προσωπική επιλογή του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και δείχνει ότι επιζητά με κάθε τρόπο την απόκτηση αναγνωρισιμότητας ώστε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, να πολιτευτεί στις επόμενες εθνικές εκλογές, και ο αναπληρωτής υπουργός και βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος ωστόσο ακόμη δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει ιδιαίτερη δημοφιλία στον αγροτικό κόσμο, αρνούνται να συνεννοηθούν ακόμη και για τα βασικά.

Οι συζητήσεις περί ανασχηματισμού έχουν σημάνει, δε, την οριστική ρήξη στη σχέση τους, η οποία πλέον χαρακτηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά από καχυποψία, αλληλοκατηγορίες στο παρασκήνιο και «τρικλοποδιές», με ζητούμενο το ποιός θα «επιβιώσει» στην συγκεκριμένη ή σε άλλη υπουργική καρέκλα.

Θέλοντας να… διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την κατάσταση στο υπουργείο ο κ. Τσαυτάρης, στη διάρκεια πρόσφατης άτυπης συζήτησής του με δημοσιογράφους, έσπευσε να διαψεύσει τα παραπάνω, δηλώνοντας μάλιστα πως «βρισκόμαστε σε αγαστή συνεργασία με τον κ. Χαρακόπουλο» και ότι συνεργάζονται αρμονικά, διότι οι ανάγκες του υπουργείου «απαιτούν καθημερινά πολλές ώρες κοινής εργασίας».

Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι συνεργασία μεταξύ τους δεν υπάρχει σε κανένα βαθμό, δεν ανταλλάσουν τα τυπικά ούτε στο τηλέφωνο, δελτία Τύπου «κόβονται» κατά τη διαδρομή τους από όροφο σε όροφο, κρίσιμα θέματα που χειρίζεται ο ένας μένουν στον… αέρα διότι «κολλούν» σε αρμοδιότητες του άλλου και ο «ακήρυχτος πόλεμος» μεταξύ τους καλά κρατεί.

Οι δυο τους δυσκολεύονται, από το καλοκαίρι, να κρατήσουν ακόμα και τα προσχήματα.

Ο κ. Χαρακόπουλος ήταν εκείνος που πρώτος «πανηγύρισε» με ανακοίνωσή του για τη χορήγηση των 160 εκατ. ευρώ της εξισωτικής αποζημίωσης στους αγρότες και ο υπουργός ακολούθησε, έντονα ενοχλημένος!

Το ίδιο συνέβη και με το θέμα των περικοπών της χρηματοδότησης αγροτοσυνδικαλιστικών οργανώσεων. Την ώρα που ο υπουργός απουσίαζε στο εξωτερικό, ο αναπληρωτής του προχώρησε σε ανακοινώσεις κατά των ΠΑΣΕΓΕΣ, ΣΥΔΑΣΕ και ΓΕΣΑΣΕ, κάτι που επίσης δεν άρεσε καθόλου στον υπουργό. Ο τελευταίος, επιστρέφοντας στην Ελλάδα, δεν έκρυψε την ενόχλησή του και με δηλώσεις του έσπευσε να «καρφώσει» τον αναπληρωτή του εκεί που… πονάει: στην ΕΑΣ Λάρισας (της εκλογικής του περιφέρειας), απ’ όπου -όπως προανήγγειλε- θα αρχίσουν οι ενδελεχείς οικονομικοί έλεγχοι!

Πρόσφατα, διαφοροποιήθηκαν και πάλι δημόσια για το «άνοιγμα» της αγοράς του παστεριωμένου γάλακτος, θέμα για το οποίο ο ένας τάχθηκε δημόσια υπέρ και ο άλλος κατά.

Όσο περνάει ο καιρός η συγκατοίκησή τους αποδεικνύεται όλο και πιο προβληματική για την κυβέρνηση των τριών και -σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις- το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κάθε άλλο παρά «αλώβητο» αναμένεται τελικά να παραμείνει στον επικείμενο ανασχηματισμό.

Θέματα της ίδιας ενότητας
01.17.2018 16:44

«Γλυκαντικό» η συνδεδεμένη στην «πίκρα» των απλήρωτων τευτλοπαραγωγών
Με τη δέσμευση για επιτάχυνση της καταβολής της συνδεδεμένης ενίσχυσης ύψους 4,6 εκατ. ευρώ στις αρχές Φεβρουαρίου ο υπουργός Ανάπτυξης...

01.17.2018 15:42

«Ντου» ΣΔΟΕ σε παράνομα εμφιαλωτήρια
Σημαντικές επιτυχίες, στην προσπάθεια καταπολέμησης του λαθρεμπορίου προϊόντων που υπόκεινται σε Ε.Φ.Κ., καθώς και στην αντιμετώπιση...

01.17.2018 12:21

Μεγάλου (Πειραιώς): Είμαστε σε θέση να μηδενίσουμε τον ELA το 2018
«Η Πειραιώς είναι σε καλή θέση, ώστε να εξαλείψει πλήρως την εξάρτηση από τον ELA το 2018», επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας,...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<