Επίσκεψη Τσαυτάρη στον Ανθοκομικό Συνεταιρισμό Μακεδονίας Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Νήσων

26-07-2013, 15:07
 Επίσκεψη Τσαυτάρη στον Ανθοκομικό Συνεταιρισμό Μακεδονίας Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Νήσων

Τον Ανθοκομικό Συνεταιρισμό Μακεδονίας, Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Νήσων και την Ανθαγορά του Συνεταιρισμού που βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης.

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Τσαυτάρης, συνοδευόμενος από το πρόεδρο του Ανθοκομικού Συνεταιρισμού κ. Γεώργιο Πλαστήρα και παραγωγούς - μέλη της συνεταιριστικής οργάνωσης, ξεναγήθηκε στους χώρους της Ανθαγοράς και το Δημοπρατήριο ανθοκομικών φυτών που αποτελεί πρότυπη επένδυση στο χώρο της ανθοκομίας για τη χώρα μας, με σημαντική παρουσία τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στις αγορές του εξωτερικού, κυρίως των Βαλκανίων.

 

Επισημαίνεται ότι ο Ανθοκομικός Συνεταιρισμός Μακεδονίας, Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Νήσων είναι από τους πρώτους συνεταιρισμούς στη χώρα που λειτουργούν με καινούριο καταστατικό βάσει του Ν.4015/2011 (νέο θεσμικό πλαίσιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς) και αποτελείται από 20 παραγωγούς από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι προμηθεύουν την Ανθαγορά με προϊόντα που ο ίδιοι παράγουν και τα διαθέτουν στην αγορά μέσω του Δημοπρατηρίου σε τιμές χονδρικής, χωρίς τη ύπαρξη μεσαζόντων. Τα προϊόντα ανθοκομίας που παράγουν τα μέλη του Ανθοκομικού Συνεταιρισμού είναι ανθοκομικά φυτά εξωτερικού και εσωτερικού χώρου, δρεπτά φυτά (δηλαδή φυτά που προορίζονται για καλλωπιστικές ανθοδέσμες), καθώς και αρωματικά φυτά.

 

Κατά τη συνάντησή τους με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι εκπρόσωποι του Συνεταιρισμού επεσήμαναν ότι η λειτουργία της Ανθαγοράς και του Δημοπρατηρίου είναι ικανοποιητική και οικονομικά, δεδομένης της κρίσης, ενώ μέρος των πωλήσεών τους έχει εξαγωγικό χαρακτήρα αφού τα προϊόντα προωθούνται στις γειτονικές βαλκανικές χώρες. Από την πλευρά του ο κ. Τσαυτάρης αναφέρθηκε στη σημαντική παρουσία της εν λόγω συνεταιριστικής οργάνωσης στον κλάδο της ελληνικής ανθοκομίας, επισημαίνοντας παράλληλα τις στοχευμένες υποστηρικτικές δράσεις του ΥΠΑΑΤ για την ενίσχυση της ποιότητας και της εξωστρέφειας και στα ανθοκομικά προϊόντα.

 

«Ο Ανθοκομικός Συνεταιρισμός της Μακεδονίας είναι ένας πολλά υποσχόμενος συνεταιρισμός στον κλάδο της ανθοκομίας, με σημαντική εξαγωγική παρουσία αλλά και έντονη δραστηριότητα στην εγχώρια αγορά. Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να υποστηρίξουμε τον κλάδο της ανθοκομίας αλλά και πρωτοπόρα συνεργατικά σχήματα - όπως είναι ο Ανθοκομικός Συνεταιρισμός Μακεδονίας - που δίνουν έμφαση στην καινοτομία, την ποιότητα, την εκπαίδευση, την εξωστρέφεια, αλλά και στην ενίσχυση της απασχόλησης. Οι εξαγωγές ανθέων αυξάνονται κατακόρυφα το τελευταίο διάστημα και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να τις υποστηρίξουμε ακόμα περισσότερο.

 

Στον κλάδο της ανθοκομίας δημιουργήσαμε πολλά σχέδια βελτίωσης, προκειμένου να υποστηριχθεί η παραγωγική, αλλά και η μεταποιητική τους διεργασία, ώστε να προχωρήσουμε και στα παρακάτω βήματα δηλαδή στην ενίσχυση των εξαγωγών. Θέλω να πιστεύω ότι η ελληνική ανθοκομία θα πάει πάρα πολύ καλά το επόμενο διάστημα και το Υπουργείο θα είναι στο πλευρό των παραγωγών ανθοκομικών φυτών αλλά και των πρωτοπόρων συνεργατικών σχημάτων που δραστηριοποιούνται στο χώρο», δήλωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Θέματα της ίδιας ενότητας
10.29.2020 15:22

Χατζηδάκης: Xαμηλότερο κόστος ενέργειας για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά με το target model
Η χώρα μας έχει την υψηλότερη χονδρεμπορική τιμή ρεύματος στην ΕΕ, με σημαντικές παρενέργειες για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

10.29.2020 15:20

Αναβάλλεται η έκθεση Τροφίμων και Ποτών FOOD & LIFE 2020 του Μονάχου
Κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση μπορεί για πληροφορίες σχετικά με την FOOD & LIFE να απευθύνεται στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και...

10.29.2020 15:18

Κτηματολόγιο: Ξεκίνησε η ανάρτηση σε περιοχές της ΠΕ Μαγνησίας
Η διαδικασία της Ανάρτησης έχει διάρκεια δύο μηνών για τους κατοίκους εσωτερικού και τέσσερις για όσους μένουν στο εξωτερικό και...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<