Συλλαλητήριο έξω από τη Δωδώνη

17-07-2013, 13:53
Συλλαλητήριο έξω από τη Δωδώνη

Συλλαλητήριο έξω από τις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη είχαν σήμερα το πρωί, κτηνοτρόφοι της Ηπείρου.

 

Οι καθυστερήσεις των πληρωμών στο γάλα ήταν η αιτία και στη συνάντηση που είχαν με την διοίκηση της εταιρείας, έλαβαν την υπόσχεση ότι το επόμενο διάστημα θα γίνουν προσπάθειες περαιτέρω πληρωμών αλλά και εξόφλησης των οφειλών που υπάρχουν.

Στήριξη από την ΕΑΣ Ιωαννίνων

 

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων με ανακοίνωσή της τονίζει ότι στήριξε, στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των κτηνοτρόφων, αλλά και ολόκληρου του αγροτικού κόσμου της περιοχής των Ιωαννίνων, πάντα υπεύθυνα και χωρίς μεγάλα λόγια και υποσχέσεις, όπως «έκαναν κάποιοι προκειμένου να γίνουν αρεστοί και να αποκομίσουν προσωπικά οφέλη».

 

Παράλληλα θυμίζει τις δράσεις της στην κατεύθυνση να μην ιδιωτικοποιηθεί η «Δωδώνη» με αποκλειστικό και μόνο στόχο να διατηρηθεί ο χαρακτήρας της εταιρίας, επισημαίνοντας παράλληλα τα προβλήματα τα οποία θα δημιουργηθούν σε αντίθετη περίπτωση. «Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε όλους τους κτηνοτρόφους της περιοχής μας ότι ο αγώνας μας συνεχίζεται και δικαστικά σε ότι αφορά την παραβίαση της ιδρυτικής πράξης της βιομηχανίας (καταστατικό το οποίο ποτέ δεν τροποποιήθηκε) ως προς την αρχική μετοχική σύνθεση και αλλά και τις πράξεις και παραλήψεις οι οποίες έγιναν κατά την πράξη μεταβίβαση των μετοχών της βιομηχανίας. Ειδικά σήμερα με την κατάσταση που διέρχεται όλος ο κτηνοτροφικός κλάδος, και ιδιαίτερα της περιοχής μας, η σημερινή Διοίκηση της βιομηχανίας οφείλει άμεσα να εξοφλήσει τους παραγωγούς για τις ποσότητες γάλακτος που έχουν παραδώσει στην βιομηχανία και παράλληλα να χορηγήσει προκαταβολές, κάτι το οποίο γινόταν από της ιδρύσεως της βιομηχανίας μέχρι σήμερα. Τέλος, θα ασκήσουμε όλα τα δικαιώματά μας προς όφελος των παραγωγών τα οποία μας δίνει ο νόμος σύμφωνα με τη συμμετοχή μας στην εταιρία», σημειώνει η ΕΑΣ στην ανακοίνωσή της.

 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δ.Σ της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε κ.Michaell A. O' Neill δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της εταιρείας την Τρίτη 16/7 επιστολή προς τους 6.500 παραγωγούς - εισκομιστές γάλακτος στην γαλακτοβιομηχανία.

 

Αυτή αναφέρει:

 

Ιωάννινα Ιούλιος 2013 Αγαπητοί συνεργάτες

 

Τις τελευταίες ημέρες έχει ανοίξει μια συζήτηση σχετικά με τις πληρωμές του γάλακτος στη ΔΩΔΩΝΗ. Απευθύνομαι σε σας για να διευκρινίσω με απόλυτη σαφήνεια ορισμένα βασικά σημεία. Πρώτα απ' όλα σας διαβεβαιώνω ότι κανείς παραγωγός - συνεργάτης μας δεν πρόκειται να χάσει ούτε ένα ευρώ.

 

Η Strategic Initiatives(S.I) Foods έχει δεσμευθεί από την αρχή για την πλήρη ανάπτυξη της ΔΩΔΩΝΗ, με στόχο την ηγετική της θέση στην ελληνική και διεθνή αγορά. Αυτό θα γίνει με την αύξηση του όγκου παραγωγής και ζήτησης άρα με την προμήθεια επιπλέον ποσοτήτων γάλακτος. Όλοι γνωρίζετε πως η ΔΩΔΩΝΗ, όπως και άλλες εταιρίες στην Ελλάδα, είναι αντιμέτωπες με το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας, που είναι απόρροια της οικονομικής κρίσης και που έχει ως συνέπεια τα τραπεζικά ιδρύματα να περιορίζουν ασφυκτικά τις πιστώσεις και να θέτουν σκληρούς όρους στις διαπραγματεύσεις. Παράλληλα έχει επιμηκυνθεί κατά πολύ και το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο οι πελάτες μας ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους απέναντι μας. Επιπλέον σας είναι γνωστό ότι στην αγορά οι τιμές λιανικής στη φέτα εξακολουθούν να είναι χαμηλές. Αυτό συμβαίνει διότι οι ανταγωνιστές μας έχοντας μεγάλα αποθεματικά κάνουν ότι είναι δυνατόν προκειμένου να τα ρευστοποιήσουν σε οποιαδήποτε τιμή. Εμείς δεν πρόκειται να μπούμε σε μια τέτοια λογική.

 

Παράλληλα γνωρίζετε ότι η ΔΩΔΩΝΗ δίνει την υψηλότερη τιμή στο γάλα σε όλη την Ελλάδα και ως εκ τούτου δεν μπορεί να ακολουθήσει την ίδια πολιτική με εκείνους που παίρνουν γάλα από άλλες περιοχές της χώρας ή κάνουν εισαγωγές σε πολύ χαμηλότερες τιμές. Σήμερα η ΔΩΔΩΝΗ ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες της αγοράς και της οικονομίας πληρώνει τους παραγωγούς πολύ νωρίτερα από τις άλλες βιομηχανίες του κλάδου και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, έτσι ώστε αυτό να διατηρηθεί. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές είμαστε μαζί, και να είστε βέβαιοι ότι το ενδιαφέρον μας είναι αμείωτο και συνεχές, όπως και η εκτίμησή μας προς όλους σας.

 

Ο Πρόεδρος Michaell A. O' Neill

Θέματα της ίδιας ενότητας
10.26.2020 17:10

ΕΕΚΕ: Μείωση του ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης, τουλάχιστον στο ύψος του 2010
Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΕΕΚΕ, αφετέρου τίθεται το αίτημα της άμεσης μείωσής του, «προκειμένου να ανακουφιστεί ο...

10.26.2020 17:08

Βορίδης: Καταβάλλονται 30 εκατομμύρια ευρώ περίπου για την ενίσχυση των αιγοπροβατοτρόφων
Οι ενισχύσεις έχουν αρχίσει να πιστώνονται σταδιακά στους λογαριασμούς των δικαιούχων από τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου.

10.26.2020 14:14

Ενίσχυση των αγροτών με περίπου 3 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής
Η Περιφέρεια, με ανακοίνωσή της, καλεί τους ιδιώτες αγρότες που υπέβαλαν αιτήσεις για την τόνωση ή τον εκσυγχρονισμό της παραγωγής να...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<