Επιστροφή Δασκαλόπουλου μέσω ΑΓΝΟ

25-06-2013, 12:37
Επιστροφή Δασκαλόπουλου μέσω ΑΓΝΟ

Της ΝΑΤΑΣΑΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

(adamopoulou@paragogi.net)

Σε ενδελεχείς ελέγχους των οικονομικών στοιχείων της γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ έχουν προχωρήσει ορκωτοί λογιστές τις τελευταίες μέρες, γεγονός που αφήνει μια εκδοχή ενδιαφέροντος από επενδυτή για την εταιρεία.

Πληροφορίες θέλουν τον κ. Νίκο Κολιό να βρίσκεται σε επαφές και συζητήσεις όχι με έναν αλλά με περισσότερους επενδυτές, οι οποίοι εξετάζουν το ενδεχόμενο –και τα οικονομικά στοιχεία– για να μπουν στην εταιρεία.

Τα σενάρια, τα οποία δεν επιβεβαιώνονται, φέρουν τη λίστα με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές να μεγαλώνει. Το σενάριο, ωστόσο, που τάραξε τα νερά τα τελευταία 24ωρα, είναι αυτό που φέρνει τον κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλο, πρόεδρο του ΣΕΒ και πρώην ιδιοκτήτη της ΔΕΛΤΑ, να επιχειρεί να «μπει» και πάλι στον κλάδο των τροφίμων, με «όχημα» την ΑΓΝΟ. Την ίδια ώρα, με αμείωτη ένταση κυκλοφορούν και τα σενάρια για το ενδιαφέρον του Ρώσου ομογενή Ιβάν Σαββίδη, ενώ σταθερά στην παλέτα των ενδιαφερόμενων επενδυτών φιγουράρουν η Friesland και η Danone.

Ενόψει της απόφασης από το Εφετείο για την υπαγωγή της γαλακτοβιομηχανίας στο άρθρο 99, ενδεχομένως ο έλεγχος –αναλόγως των αποτελεσμάτων που θα προκύψουν– να οδηγήσει σε μερική συμφωνία με τον όποιο επίδοξο αγοραστή, στοιχείο το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από τη διοίκηση της Κολιός κατά την ακροαματική διαδικασία. Σημειώνεται ότι η διοίκηση, στο περιθώριο της τελευταίας συνεδρίασης του δικαστηρίου, υποστήριξε σε δημοσιογραφικούς κύκλους, χωρίς όμως να αναφέρει συγκεκριμένα στοιχεία, ότι υπάρχει επενδυτής που έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την αγορά της ΑΓΝΟ, με τον οποίο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις.

Κρατάνε μικρό… καλάθι

Κτηνοτρόφοι και εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν «ευχής έργο» να βρεθεί σοβαρός επενδυτής για την ΑΓΝΟ, σημειώνοντας ότι μια τέτοια κατάληξη στο «θρίλερ» των τελευταίων μηνών, είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί. Και αυτό γιατί και μια μεγάλη εταιρεία θα δουλέψει ξανά και θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να πληρωθούν τα υπόλοιπα των δεδουλευμένων, αλλά και οι οφειλές προς τους προμηθευτές. Κτηνοτροφικοί παράγοντες, ωστόσο, κρατούν επιφυλάξεις, καθώς αδυνατούν να κατανοήσουν τι ακριβώς θα «αγοράσει» ο νέος επενδυτής. Όπως σημειώνουν, από το Δεκέμβριο του 2012, οπότε και έγινε η πρώτη αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99, το σήμα της ΑΓΝΟ μεταβιβάστηκε στην Κολιός. Όπως υπογραμμίζουν, «ό,τι αξίζει είναι το brand name». Χωρίς αυτό δεν υπάρχει αξιότιμο στοιχείο μεταβίβασης.

 

Θέματα της ίδιας ενότητας
01.02.2020 11:53

Αύξηση εργαζομένων στην ελληνική μεταποίηση
Μικρή επιβράδυνση παρουσίασε τον Δεκέμβριο η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ελληνική μεταποίηση, αν και διαπιστώθηκε περαιτέρω...

01.02.2020 09:53

Συναγερμός στην Πολωνία: Κρούσματα της γρίπης των πτηνών H5N8 σε γαλοπούλες
Κρούσματα της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκαν σε γαλοπούλες στην ανατολική Πολωνία, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, ενώ τοπικά ΜΜΕ μεταδίδουν...

12.16.2019 14:46

Ο Βορίδης διαψεύδει ενδεχόμενο τελών κυκλοφορίας στα τρακτέρ
Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ζήτημα, ξεκαθάρισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. 

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<