Τσαυτάρης σε Παπούλια: Η γεωργία συμβάλλει στην ανάκαμψη!

13-12-2012, 10:55
Τσαυτάρης σε Παπούλια: Η γεωργία συμβάλλει στην ανάκαμψη!

Τη συμβολή της γεωργίας στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας τόνισε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης κατά τη χθεσινή τους συνάντηση.

Ο κ, Τσαυτάρης υπογράμμισε τη σημασία της ποιοτικότερης γεωργίας, επισημαίνοντας το πόσο ταιριάζει με τις προτιμήσεις όλου του κόσμου και ιδιαίτερα και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία κάνει τώρα μια στροφή προς μια τέτοια είδους γεωργία.

Από την πλευρά του ο Κάρολος Παπούλιας τόνισε την πρωτιά των αγροτικών προϊόντων στις εξαγωγές. Κατά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον τομέα της κτηνοτροφίας, ο οποίος, όπως τονίστηκε και από τις δύο πλευρές, παρουσιάζει μεγάλη αύξηση σε διεθνές επίπεδο.

Όπως προέκυψε από τη μεταξύ τους συνάντηση, σύμφωνα με τον κ. Τσαυτάρημ τους τελευταίους μήνες σημειώνεται επιστροφή 7% των ανθρώπων που ασχολούνται με τη γεωργία, που σαν ποσοστό είναι ίσο με το ποσοστό που είχε φύγει από το 2004 μέχρι σήμερα. Που σημαίνει πως χάθηκε ένα 7% σε δέκα χρόνια και μέσα σε μερικούς μήνες επέστρεψε.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο υπουργός δήλωσε:

«Είχα την ευκαιρία να συζητήσω, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, τις προσπάθειες που κάνουμε, τις δράσεις που αναπτύσσουμε για να υποστηρίξουμε, σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο για τον τόπο μας, την ελληνική γεωργία σε όλους της τους κλάδους, τη φυτική παραγωγή, την κτηνοτροφία, την ιχθυοπαραγωγή, τη μελισσοκομία και τη δασική παραγωγή.

Και ο ίδιος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δράσεις μας στην κτηνοτροφία, που γνωρίζουμε όλοι ότι υστερεί στον τόπο μας, ο οποίος υστερεί σε ζωικά προϊόντα. Επίσης συζητήσαμε τις δυνατότητες που δίνει αυτήν την ώρα- όπως συνέβη και στο παρελθόν- η γεωργία, να γίνει ραχοκοκαλιά και πυλώνας ανάπτυξης του τόπου, όπως το έκανε στο παρελθόν επανειλημμένα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δείχνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τον τομέα μας. Πιστεύει σε αυτού του είδους τις δράσεις. Ότι δηλαδή μπορεί ο τομέας της γεωργίας να ξαναγίνει πυλώνας ανάπτυξης του τόπου. Ζήτησε μάλιστα να επικοινωνούμε συχνότερα και να τον ενημερώνω. Μου έδωσε και ο ίδιος συμβουλές για πολλά θέματα ως γνώστης των αντικειμένων. Μου είπε για παράδειγμα τι σημασία έχει η κτηνοτροφία και ιδιαίτερα η αιγοπροβατοτροφία για μια ηπιότερη ζωική παραγωγή και πιο βιολογική εκτατική κτηνοτροφία.

Από αυτή τη σκοπιά είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η συζήτηση που κάνουμε γιατί μέσα στα νέα σήματα ποιότητας που δίνει σήμερα η Ε.Ε είναι ειδικά και τα προϊόντα της ορεινής οικονομίας. Έτσι μαζί με τα ΠΟΠ, τα ΠΓΕ και τα προϊόντα Βιολογικής Γεωργίας που είχαμε μέχρι τώρα, ήρθαν οι νέες ρυθμίσεις για τα παραδοσιακά προϊόντα, για τα προϊόντα ορεινής γεωργίας και περιμένουμε τις ρυθμίσεις για τα προϊόντα νησιωτικής παραγωγικής διαδικασίας.

Να λοιπόν μια μεγάλη ευκαιρία για τον τόπο μας, που είναι κύριος παραγωγός τέτοιων προϊόντων. Γι’ αυτό κάνουμε αυτή τη στροφή της γεωργίας μας προς την ποιότητα, γιατί αυτά είναι τα πράγματα που ζητάει πλέον όλος ο κόσμος και η Ευρώπη και φυσικά και οι Έλληνες καταναλωτές».

Θέματα της ίδιας ενότητας
02.22.2018 15:44

Αποστόλου: Το ν/σ για την αλιεία θα έρθει μετά από διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Γάκης, σχετικά με την ερασιτεχνική αλιεία.

02.22.2018 15:36

Ξεκινά η διαδικασία υποβολής των φετινών δηλώσεων ΟΣΔΕ
Μετά την έκδοση σχετικής εγκυκλίου από τον αρμόδιο οργανισμό των πληρωμών (ΟΠΕΚΕΠΕ), που καθορίζει τη διαδικασία της ενιαίας αίτησης...

02.22.2018 14:58

Παράταση έως τις 26 Φεβρουαρίου για την ενίσχυση των οινοποιείων
Παρατείνεται η δυνατότητα να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για στήριξη μέσα από το πρόγραμμα που αφορά επενδύσεις σε επιχειρήσεις...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<