Στην ανάπτυξη νέων προϊόντων επενδύει η εταιρεία Mondelez Ελλάς

05-06-2013, 14:00
Στην ανάπτυξη νέων προϊόντων επενδύει η εταιρεία Mondelez Ελλάς

Σε εξέλιξη βρίσκεται το επενδυτικό πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του εργοστασίου σοκολάτας Παυλίδη, συνολικού ύψους 13 εκατ. ευρώ για το διάστημα 2009-2014 που υλοποιεί η θυγατρική της Mondelez International εταιρεία Mondelez Ελλάς (πρώην Kraft Foods).

 

Ήδη, οι επενδύσεις της, ύψους 8 εκατ. ευρώ μέχρι σήμερα, έχουν αποφέρει αύξηση της παραγωγικής ικανότητας κατά 30-35%, νέες σύγχρονες λειτουργίες, πλήρη αυτοματοποίηση των δύο γραμμών παραγωγής, βελτιστοποίηση σε χρόνο παραγωγής και σε ποιότητα παραγόμενων προϊόντων, καθώς και μείωση χρήσης ενέργειας και μείωση αποβλήτων. Η χρήση του 2012 επηρεάστηκε από τη οικονομική κατάσταση της ελληνικής αγοράς και τη συγκράτηση της κατανάλωσης, με αποτέλεσμα τον περιορισμό των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μεγέθη δεν είναι απόλυτα συγκρίσιμα, καθώς το 2011 ήταν χρονιά συγχώνευσης της Kraft Foods Hellas με την Cadbury Hellas, ενώ παράλληλα άλλαξε η διάρκεια της οικονομικής χρήσης, με συνέπεια το 2012 να υπολείπεται του 2011 για έναν μήνα. Συγκεκριμένα, το 2012 η εταιρεία παρουσίασε κάμψη στις πωλήσεις 3% οι οποίες ανήλθαν σε 213,3 εκατ. ευρώ από 219 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

 

Μειωμένα εμφανίστηκαν και τα μικτά αποτελέσματα, κατά 9%, στα 61,7 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά αποτελέσματα προ φόρων περιορίστηκαν στα 4,4 εκατ. ευρώ έναντι των 11,4 εκατ. του 2011. Τα αποτελέσματα επηρεάστηκαν κυρίως από το γενικότερο δυσχερές οικονομικό περιβάλλον που φέρνει ανακατατάξεις στην αγορά και τις αντίστοιχες αυξημένες προβλέψεις που πραγματοποίησε η εταιρεία για πιθανές επισφάλειες. Επιπλέον, στη μείωση των αποτελεσμάτων συνέβαλαν οι συνεχείς πολιτικές προσφορών προς όφελος του καταναλωτή, καθώς και οι επενδύσεις σε νέα κανάλια διανομής.

 

Η εταιρεία επενδύει συνεχώς στην ανάπτυξη νέων προϊόντων, αξιοποιώντας το μεγάλο χαρτοφυλάκιο (portfolio) της Mondelēz International. Στο πλαίσιο αυτό, πρόσφατα λανσαρίστηκε στην αγορά το αλμυρό snack "Fonzies" που παρουσιάζει ικανοποιητική πορεία τους πρώτους μήνες. Περαιτέρω, το 2012, στην κατηγορία του καφέ και ροφημάτων, τα νέα λανσαρίσματα ανέτρεψαν τη στασιμότητα της αγοράς. Τα ροφήματα TASSIMO είναι μια από τις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες κατηγορίες στην Ελλάδα την τελευταία διετία, με πωλήσεις άνω των 150.000 μηχανών και μεγάλη διείσδυση σε νοικοκυριά και επαγγελματικούς χώρους. Αντίστοιχη ανάπτυξη παρουσιάζει και ο καφές φίλτρου Jacobs.

 

Στις κατηγορίες της σοκολάτας και των μπισκότων, παρά τη γενική στασιμότητα της αγοράς, τα νέα λανσαρίσματα (Lacta Snax, Merenda Crunchy, μπισκότα Παυλίδης) διατήρησαν τη θέση της εταιρείας ενώ παράλληλα έδωσαν ώθηση και ανανέωσαν τα μερίδια σε μικρότερες αγορές. Το τυρί κρέμα Philadelphia έχει αναπτυσσόμενη τάση στην αγορά ενώ πτωτική τάση παρουσιάζει στην Ελλάδα όπως και την Ευρώπη η αγορά τσίκλας και καραμέλας, καθώς ως προϊόν αυθόρμητης πώλησης, πλήττεται από τη γενικότερη μείωση της κατανάλωσης.

Θέματα της ίδιας ενότητας
12.07.2018 15:39

Συνάντηση Αραχωβίτη με τον Επίτροπο Γεωργίας της Κομισιόν
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος θα μεταβεί στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου θα ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτωρ.

11.30.2018 14:22

Συνάντηση Αραχωβίτη με την ΕΝΠΕ τη Δευτέρα
Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι η διαχείριση νεκρών ζώων και οι βοσκότοποι.

11.28.2018 14:37

Μεταφύτευση ελαιόδεντρων σε πυρόπληκτες περιοχές από την ΕΡΓΟΣΕ
Παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<