"Η συνεργασία της εταιρείας Μύλοι Λούλη με την εταιρεία Al Dahra ανοίγει νέους ορίζοντες"

22-05-2013, 14:50

Σταθμό στη μακρόχρονη πορεία της Μύλοι Λούλη χαρακτήρισε, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος της εταιρείας Νίκος Λούλης, την είσοδο της Al Dahra Agriculture Spain SL (100% θυγατρική της Al Dahra Holding LLC) στο μετοχικό κεφάλαιο της ελληνικής αλευροβιομηχανίας.

 

Όπως ανέφερε, η συγκεκριμένη κίνηση τοποθετεί την εταιρεία Μύλοι Λούλη στο επίκεντρο της ανάπτυξης, έχοντας πρόσβαση σε τέσσερις Ηπείρους (Ασία, Αφρική, Αμερική και Ευρώπη). Ειδικότερα, χθες μεταβιβάστηκαν στην ισπανική εταιρεία έναντι περίπου 6,3 εκατ. ευρώ, 1.522.228 μετοχές της εταιρείας Μύλοι Λούλη (ποσοστό 10% του μετοχικού κεφαλαίου).

 

Βάσει της συμφωνίας η Al Dahra Agriculture Spain προβλέπεται ότι θα καλύψει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με ιδιωτική τοποθέτηση ύψους περίπου 7,8 εκατ. ευρώ με την οποία θα αποκτήσει επιπλέον ποσοστό ώστε το σύνολο της συμμετοχής της μετά την αύξηση να ανέλθει σε 20%. Όπως αναφέρθηκε, η εταιρεία Μύλοι Λούλη θα ξεκινήσει όλες τις διαδικασίες προκειμένου να πραγματοποιηθεί η παραπάνω αύξηση το συντομότερο δυνατό. Από την πλευρά του ο Khadim Al Darei, αντιπρόεδρος της Al Dahra, ανέφερε ότι στόχος της εταιρείας ήταν η στρατηγική είσοδος στο μετοχικό κεφάλαιο της Μύλοι Λούλη χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο για περαιτέρω ενίσχυση του ποσοστού συμμετοχής αλλά και τη διερεύνηση επέκτασης της συνεργασίας των δύο εταιρειών. Στόχος της εταιρείας, όπως ανέφερε, είναι μέσω των επενδύσεων σε πρωτογενή και δευτερογενή παραγωγή σε διάφορες χώρες του κόσμου, να μπορέσει να διασφαλίσει τη συνεχή και ομαλή τροφοδοσία τροφίμων τόσο προς τα ΗΑΕ όσο και προς τις υπόλοιπες αραβικές χώρες και την Ασία μέσω διακρατικών προγραμμάτων διατροφικής στήριξης.

 

Όπως αναφέρθηκε από τον κ. Λούλη η συνεργασία της εταιρείας Μύλοι Λούλη με την εταιρεία Al Dahra ανοίγει νέους ορίζοντες. Ειδικότερα για την εταιρεία Μύλοι Λούλη, συνδέει την εταιρεία απευθείας με την πρωτογενή παραγωγή σιτηρών. Επίσης τη συνδέει στενά με αραβικές χώρες, ανοίγει τον δρόμο για διείσδυση στις αναπτυσσόμενες αγορές της Αφρικής και της Ασίας, από τις οποίες προέρχεται το 85% της ετήσιας παγκόσμιας αύξησης του πληθυσμού ενώ τέλος θέτει ισχυρές οικονομικές βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη. Η Al Dahra με αυτήν τη συνεργασία επιτυγχάνει να αποκτήσει πρόσβαση σε ένα υψηλής τεχνολογίας διαμετακομιστικό και μεταποιητικό κέντρο δημητριακών στην Ευρώπη, μέσω των επιλιμένιων εγκαταστάσεων των Μύλων Λούλη σε Βόλο και Πειραιά με συνολική αποθηκευτική δυνατότητα 90.000 τόνων.

 

Η Al Dahra έτσι θα μπορεί να διακινεί την παραγωγή της από τις Ευρωπαϊκές χώρες (Ισπανία, Σερβία) προς τη Μέση Ανατολή. Επίσης επιτυγχάνει να διασφαλίσει την τροφοδοσία αλεύρων με εγγυημένη, άριστη και σταθερή ποιότητα προς τις αραβικές χώρες καθώς επίσης και να αποκτήσει πρόσβαση σε know-how (τεχνογνωσία) για την κατασκευή μύλων άλεσης δημητριακών, έτσι ώστε να μπορέσει να ολοκληρώσει την κατασκευή πρότυπων μύλων άλεσης σε χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται μπαίνοντας έτσι δυναμικά και στη δευτερογενή παραγωγή.

 

Η Al Dahra είναι εταιρεία με έδρα το Aμπού Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ). Έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις σε ΗΑΕ, ΗΠΑ, Ισπανία, Σερβία, Αίγυπτο, Νότιο Αφρική, Ινδία, Μαρόκο, Ναμίμπια και Πακιστάν. Δραστηριοποιείται στον αγροτικό τομέα και ειδικεύεται στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων και ζωοτροφών. Αποτελεί τον στρατηγικό συνεργάτη της κυβέρνησης του Aμπού Ντάμπι στον τομέα του προγράμματος διασφάλισης τροφίμων για τα ΗΑΕ (Food Security Vision). Η Al Dahra είναι κορυφαία εταιρεία στην παραγωγή και διακίνηση υψηλών προδιαγραφών αγροτικών προϊόντων και ζωοτροφών. Μεταξύ άλλων, παράγει προϊόντα όπως σιτάρι, ρύζι, τριφύλλι, σανό, οπωροκηπευτικά, χουρμάδες, ελιές και εσπεριδοειδή. Το 2012 καλλιεργώντας 1.500.000 στρέμματα ιδιόκτητης γης (μέσω συμβολαίων ιδιοκτησίας ή μακροπρόθεσμου lease), παρήγαγε συνολικά πάνω από 2.000.000 τόνους προϊόντων σε 10 διαφορετικές χώρες. Το 2012 άγγιξε τα 500 εκατ. ευρώ τζίρο απασχολώντας 1.300 άτομα σε όλο τον κόσμο.

Θέματα της ίδιας ενότητας
10.14.2022 16:54

Γεωργαντάς: Ψυχή της γης μας η Ελληνίδα αγρότισσα
Το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνίδα αγρότισσα στην πρωτογενή παραγωγή, αλλά και τη προσφορά της στην ελληνική κοινωνία και...

10.14.2022 16:54

Γεωργαντάς: Ψυχή της γης μας η Ελληνίδα αγρότισσα
Το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνίδα αγρότισσα στην πρωτογενή παραγωγή, αλλά και τη προσφορά της στην ελληνική κοινωνία και...

10.14.2022 16:54

Γεωργαντάς: Ψυχή της γης μας η Ελληνίδα αγρότισσα
Το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνίδα αγρότισσα στην πρωτογενή παραγωγή, αλλά και τη προσφορά της στην ελληνική κοινωνία και...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<