ΥΠΑΑΤ: Σύμφωνο Συνεργασίας με τη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

11-04-2013, 18:59
ΥΠΑΑΤ: Σύμφωνο Συνεργασίας με τη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Σύμφωνο Συνεργασίας με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», υπεγράφη μεταξύ του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητή Αθανάσιου Τσαυτάρη και εκ μέρους  της «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» του Γενικού Διευθυντή της, κ. Γεώργιου Καλούδη, παρουσία του Προέδρου του Δ.Σ.  κ. Ανδρέα Γαβριηλίδη   και του Μέλους του Δ.Σ. κ. Ιωάννη Αρτινού.

 

«Προχωράμε σε Συμμαχία για την πρόοδο της γεωργίας, καθώς όλοι είμαστε στην ίδια πλευρά αυτής της μάχης» ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

Στόχος της συμφωνίας είναι η ανάδειξη των δράσεων που υλοποιεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, τη διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον δευτερογενή της μεταποίησης, αλλά και τον τριτογενή των υπηρεσιών και δη του Τουρισμού.

 

Επιπλέον θα δοθεί έμφαση στην ενίσχυση και υποστήριξη της τάσης επιστροφής στην ύπαιθρο με σκοπό την αυτοαπασχόληση στον αγροτικό κλάδο μέσα από το δίκτυο των εταιριών που είναι μέλη της «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ».

 

Όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος της «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», κ. Ανδρέας Γαβριηλίδης, «ακόμη και υψηλόβαθμα στελέχη των επιχειρήσεων θα συμβάλλουν στην ενίσχυση των δράσεων που προωθεί το Υπουργείο».

 

Το ΥΠΑΑΤ θα έχει την αμέριστη υποστήριξη της «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», στο πλαίσιο του Εθελοντισμού και της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των ενταγμένων Επιχειρήσεων-Μελών. Οι επιχειρήσεις και οι συλλογικοί φορείς τους, καλούνται να εντάξουν στο πρόγραμμα της ευρύτερης επικοινωνίας τους εντός και εκτός Ελλάδος, στοιχεία της καμπάνιας του υπουργείου και έτσι να συνεισφέρουν στο άνοιγμα νέων αγορών και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών παραδοσιακών αγροτικών προϊόντων, μέσω επικοινωνιακών δράσεων (εκδηλώσεις, διαδικτυακές καμπάνιες, προβολή δημιουργικού υλικού), που στόχο έχουν την προώθηση της εικόνας και την προβολή της «αγροτικής» Ελλάδας, εντός και εκτός συνόρων.

 

Η στροφή της Ευρώπης σε μια γεωργία ποιότητας και μια γεωργία αειφορίας  επιβάλλει στο ΥΠΑΑΤ την αξιοποίηση όλων των πιθανών συμμάχων που μέσα από συνέργειες και συμπράξεις σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο θα ενισχύσουν την ελληνική αγροτική παραγωγή, την αγροτική επιχειρηματικότητα και θα συνδέσουν αποτελεσματικά τον αγροτικό τομέα με την παραγωγική διαδικασία και τελικά τον καταναλωτή.

Θέματα της ίδιας ενότητας
11.16.2018 13:37

Αίτηση για προστασία από τους πιστωτές της κατέθεσε η ΕΒΖ
Αίτηση για την προστασία από τους πιστωτές της, κατέθεσε στις 14/11/2018 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η Ελληνική Βιομηχανία...

11.14.2018 16:20

Οι αλλαγές που φέρνει η ΚΥΑ για τα «Μέτρα ελέγχουν της αγοράς γάλακτος»
Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από σήμερα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το σχέδιο της Κοινής...

11.14.2018 12:19

Διαφάνεια στη μοιρασιά των καλλιεργούμενων χωραφιών γύρω από την Κάρλα ζητεί ο ΑΣ Βόλου
Αποδέκτης παραπόνων εκ μέρους νέων αγροτών του δήμου Ρήγα Φεραίου γίνεται τον τελευταίο καιρό ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου,...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<